Project Description

Talentship Belastingdienst (CAP)

Functieomschrijving

“Je bent (bijna) afgestudeerd in deze crisistijd maar je maakt je zorgen over het vinden van een passende baan. Wij geven je de unieke mogelijkheid om als (bijna) afgestudeerde en starter op de arbeidsmarkt aan het werk te gaan, een écht salaris te ontvangen en te ervaren wat de Belastingdienst jou heeft te bieden heeft.” Henk Joosten – Afdelingshoofd Belastingdienst/CAP

Wij zijn de directie Centrale Administratieve Processen (CAP), en iedereen in Nederland heeft met ons te maken. CAP is verantwoordelijk voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens aan en van alle burgers en bedrijven. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies en samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen, zijn of haar belasting kan betalen of een toeslag ontvangt.

“CAP maakt massaal persoonlijk ”.

Jaarlijks wordt door CAP meer dan 242 miljoen berichten (brieven, e-mails, aanslagen en aangiften) verstuurd en verwerkt. Om alle gegevens op een verantwoorde en juiste wijze te kunnen verwerken voert CAP vele miljoenen handelingen, grotendeels geautomatiseerd door. CAP zorgt ervoor dat de verplichtingen en rechten van fiscale wetgeving op een juiste wijze burgers en bedrijven bereiken. Wij willen massaal persoonlijk maken. Dit is onze ambitie.

Ontwikkelingen in digitale technieken en de wensen van burgers en bedrijven vragen van CAP kennis en kunde om met de dienstverlening aan te sluiten op moderne standaarden en de maatschappelijke wensen. Om dit blijvend te kunnen doen is (nieuwe) kennis en vaardigheid nodig en komen wij daarom graag in contact met (bijna) afgestudeerden met talent op het snijvlak van fiscaliteit en geautomatiseerde processen.
Wij zijn doorlopend op zoek naar (bijna) afgestudeerden die zich herkennen in dit profiel.  Jouw exacte functie stemmen we af op jouw competenties, opleiding en onze wensen. Rollen waar je aan zou kunnen denken, zonder een beroep te doen op volledigheid, zijn product owner, business analist, projectleider, assistent programmamanager en programmasecretaris. Gedurende jouw jaarcontract word je vanzelfsprekend begeleid. Dit doen we door het inzetten van intervisie, coaching, cursussen en strategie- en innovatiesessies.

“Na mijn master Tax and Technology was ik op zoek naar een passende werkgever en een leuke functie. Bij de Belastingdienst kreeg ik middels een jaarcontract de kans om de organisatie echt te leren kennen én tegelijkertijd te ontdekken wat het werk is dat bij mij past. Momenteel heb ik voor één jaar een leer-werkplek als leidinggevende bij Belastingdienst/Centrale Administratieve Processen. Als leidinggevende kan ik me ontwikkelen terwijl ik tegelijkertijd bijdraag aan de vernieuwing van de automatisering.” Soraya Oosterwolde – Deelnemer Talentship.

Na afloop van het jaarcontract heb jij je doorontwikkeld en heb je een goed beeld van de organisatie gekregen. Anderzijds hebben wij scherp wat jouw capaciteiten en competenties en kijken wij tijdig naar een meer duurzame samenwerking.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Soraya Oosterwolde en Henk Joosten? Of wil je liever eerst eens van gedachten wisselen over mogelijke werkzaamheden? Twijfel niet en neem contact met ons op!

Interesse? Klik dan hier en solliciteer direct