Project Description

Van Doorne biedt je als fiscale WO-student de gelegenheid om een stage van twee maanden te lopen op ons kantoor in Amsterdam. Ons streven daarbij is om je kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor.

De fiscalisten bij Van Doorne beoefenen een zelfstandige fiscale adviespraktijk. De praktijkgroep Fiscaal biedt jou een afwisselende en uitdagende praktijk waarin wordt geadviseerd in en geprocedeerd over alle verschillende soorten belastingmiddelen, zoals vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, btw en overdrachtsbelasting. De focusgebieden binnen de praktijkgroep Fiscaal zijn onder andere het ondernemingsrecht, managementparticipaties, vastgoed (ontwikkeling en transacties) en de semipublieke sector.

Werkzaamheden
Als fiscalist bij Van Doorne word je ook advocaat wat goed van pas komt bij het werken in de multidisciplinaire teams binnen Van Doorne. Binnen onze praktijk vervul je een belangrijke rol bij de advisering van zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten. Je werkt mee aan een veelvoud van zaken verdeeld over de verschillende focusgebieden. Je werkt daarbij altijd in teamverband, meestal ook samen met collega’s van de andere praktijkgroepen. Hierdoor ontwikkel je een stevige, brede basis op het hoogste niveau, zonder je al direct te specialiseren.

Als stagiaire ondersteun je de afdeling bij het uitzoeken van uitdagende fiscale vraagstukken en het schrijven van notities en adviezen. Daarnaast neem je deel aan teambesprekingen, jurisprudentieoverleg en openingsactiviteiten. Ook is er altijd ruimte en tijd om stoom af te blazen met sport en/of hobby’s, zowel binnen als buiten Van Doorne.

Arbeidsvoorwaarden
De vergoeding voor de studentstage bedraagt €700,- bruto per maand, daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes en het kerst- en zomerfeest.

Solliciteren
Ben je masterstudent of zit je in de eindfase van je bachelor Fiscaal Recht en heb je interesse om als student-stagiair ervaring op te doen in de praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier op onze website. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en de fiscale praktijk.

Enthousiast? Solliciteer dan nu via www.vandoorne.com/werken-bij
Enthousiast, maar wil je op een andere manier kennismaken met Van Doorne? Wij bieden verschillende overige mogelijkheden om op een informele manier met ons in contact te komen. Zo organiseren wij bijvoorbeeld elke maand een kennismakingslunch bij ons op kantoor, waarbij je op een laagdrempelige manier al jouw vragen kan stellen aan onze collega’s en proef je tevens de sfeer bij ons op kantoor!

Voor overige vragen over werken bij Van Doorne en de actuele beschikbaarheid per expertise kun je contact opnemen met onze recruiters:  

 

Anna Booij                                                     Danique Buermans
m.        +31 (0) 6 272 383 76                          m.        +31 (0) 6 155 92 184
e.          booij@vandoorne.com.                    e.          buermans@vandoorne.com