Project Description

Functieomschrijving

“Ik werk met 25 collega’s in een team binnen de directie grote ondernemingen in Arnhem en tóch behoort heel Nederland tot mijn werkterrein. In een wereld vol ontwikkelingen en innovatie ben ik op mijn plek. Daarbij werk  ik samen met beleidsmakers in Den Haag en maak ik dus echt een verschil!” Rob Bouwhuis, coördinerend fiscalist milieubelastingen bij de Belastingdienst.

Het landelijk milieubelastingenteam richt zich vanuit de vestiging Arnhem op de milieubelasting. Dit is geen eenvoudige heffing: er zijn veel technische definities, een ingewikkelde tariefstructuur én veel dossiers die nog niet zijn uitgekristalliseerd. Bovendien heeft deze belasting verwijzingen naar toepasselijke bepalingen in de omzetbelasting, de wet waardering onroerende zaken, de wet op de accijns, de wet milieubeheer en de Europese richtlijn energiebelastingen. De milieubelasting ligt ook politiek gevoelig: op jaarbasis bedraagt de opbrengst maar liefst ruim € 6 miljard.

Als fiscalist milieubelastingen focus jij specifiek op deze mooie, maar dus complexe belasting. Je bent gesprekspartner van grote energiebedrijven die internationaal opereren en schakelt bijvoorbeeld met gedreven en ervaren bedrijfsjuristen en fiscalisten. Daarnaast ben je gesprekspartner van de Autoriteit Consument en Markt en de Waarderingskamer en vertegenwoordig je de Belastingdienst in overleggen met Energie Nederland. Ook heb je regelmatig contact met beleidsmakers van het ministerie van Financiën, bijvoorbeeld om (nieuwe) wetgeving op uitvoeringsaspecten te beoordelen.

Je draagt actief bij aan strategische vraagstukken. Ook begeleid je grote boekenonderzoeken, voer je vooroverleggen en behandel je (bezwaar)procedures. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met onze andere specialisten op het gebied van milieu- en energiebelasting. En met onder meer klantcoördinatoren en vennootschaps- of omzetbelastingspecialisten van de landelijke doelgroep energiebedrijven. Omdat jij up-to-date bent als het gaat om de ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving, ben jij een vraagbaak voor je collega’s. Je deelt je kennis en weet de professionaliteit van het team te vergroten.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Rob? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Ron Hoogveld, teammanager milieuteam, via 06 – 52 48 70 96.